HTML

Rajtam múlik

A Polgári Platform pártok fölött álló civil szervezet. Célunk az alkotmányos demokrácia és a szabadság eszméinek polgári képviselete, a szélsőségektől mentes középosztály kultúrájának népszerűsítése, a szabályozott, szabad piacgazdaság melletti kiállás, valamint az emberi jogok védelme. Legfontosabb küldetésünk, hogy mozgósítsuk az embereket a választásokon való részvételre, hiszen sorsunk a saját kezünkben van.

Köszönjük!

Friss topikok

Petíció

2014.02.21. 13:29 :: rajtammulik

A gyűlölet nem játék

Közös nyilatkozat

Válaszul a magyar futballmérkőzéseken sorozatosan előforduló szurkolói atrocitásokra, az alulírottak az alábbi nyilatkozatot teszik.

Ahogyan a rasszizmusnak és az intoleranciának nincs helye a társadalomban, úgy nincs helye a lelátókon sem.

A hovatartozás miatti elfogadhatatlan atrocitások nemcsak az egyes játékosokat, hanem az egész csapatot és a tisztességes szurkolókat is sértik. A rasszista megnyilvánulások meggyalázzák a jelenlegi és korábbi játékosok nagyszerű teljesítményét.

Az agresszív intolerancia továbbá elrettenti a normális szurkolókat, pedig minden csapat jobban teljesít, ha nagy tömeg buzdítja őket. Lehet nem szeretni az ellenfelet, de származása miatt tenni ezt: elfogadhatatlan és megengedhetetlen.

A sportolók sokfélék, de ugyanazért a célért küzdenek: hogy dicsőséget hozzanak csapatuknak és szórakoztatást nyújtsanak a nézőknek. Tehát a játékuk alapján kell megítélni őket, nem pedig hazájuk, származásuk szerint.

Szurkoljunk együtt a rasszizmus ellen!

A peticiót az alábbi oldalon lehet aláírni:

http://www.peticiok.com/szurkoljunk_a_rasszizmus_ellen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rajtammulik.blog.hu/api/trackback/id/tr575825533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása