HTML

Rajtam múlik

A Polgári Platform pártok fölött álló civil szervezet. Célunk az alkotmányos demokrácia és a szabadság eszméinek polgári képviselete, a szélsőségektől mentes középosztály kultúrájának népszerűsítése, a szabályozott, szabad piacgazdaság melletti kiállás, valamint az emberi jogok védelme. Legfontosabb küldetésünk, hogy mozgósítsuk az embereket a választásokon való részvételre, hiszen sorsunk a saját kezünkben van.

Köszönjük!

Friss topikok

A jog eszközei a rasszizmus ellen

2014.06.25. 11:20 :: rajtammulik

Az új Btk. külön foglalkozik a nem megfelelő szurkolói magatartásokkal. A jog eszközeivel is fel lehet lépni a rasszista rigmusokat bekiabálók ellen.

Az új Büntető törvénykönyv egy rendelkezése, a sportesemények látogatásától való eltiltás külön foglalkozik a szurkolói magatartással. Ha egy sporteseményen, vagy az oda vezető úton valaki a törvénynek nem megfelelő viselkedést tanúsít, el lehet tiltani az eseményen való részvételtől. Ez mindenképpen visszatartó erejű, illetve ezáltal a standionokból ki lehet emelni a nem kulturáltan viselkedő egyéneket.

Természetesen fontos az, hogy ne csak a jogra támaszkodva lépjünk fel a rasszimus ellen, hanem a közösségnek is ki kell taszítania önmagából a kirekesztőket.

A jogi háttérről bővebben Dr. Magyar György ügyvéd beszél az alábbi videóban:

Szólj hozzá!

Címkék: foci antirasszista szurkoljunk magyarGyorgy

A bejegyzés trackback címe:

https://rajtammulik.blog.hu/api/trackback/id/tr206413969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása