HTML

Rajtam múlik

A Polgári Platform pártok fölött álló civil szervezet. Célunk az alkotmányos demokrácia és a szabadság eszméinek polgári képviselete, a szélsőségektől mentes középosztály kultúrájának népszerűsítése, a szabályozott, szabad piacgazdaság melletti kiállás, valamint az emberi jogok védelme. Legfontosabb küldetésünk, hogy mozgósítsuk az embereket a választásokon való részvételre, hiszen sorsunk a saját kezünkben van.

Köszönjük!

Friss topikok

Továbbra is szurkoljunk a rasszizmus ellen!

2014.01.21. 12:48 :: rajtammulik

A Polgári Platform folytatja ősszel indított Szurkoljunk a Rasszizmus Ellen elnevezésű kampányát, mely a sportszurkolók körében egyre elterjedő kirekesztő ideológiákra hívja fel a figyelmet és egy normális szurkolói kultúra megteremtésére törekszik.

A kampány célja, hogy a lelátókról kiszorítsa a rasszizmust és a sporteseményeket egy mindenki által élvezhető, családok által is látogatható időtöltéssé tegye. Úgy gondoljuk, a sporton keresztül látványos társadalmi változásokat lehet elérni, amire jelenleg nagy szükség van Magyarországon.

A szurkolói körökben egyre gyakoribbá váló botrányos, rasszista megnyilatkozások, mint például a Csatáryra emlékező molinó, vagy az önkényuralmi jelképek használata egy polgári demokratikus társadalomban elfogadhatatlanok. Épp ezért kötelességünknek érezzük az ezek ellen történő aktív felszólalást. A lelátókon megjelenő kirekesztő eszmék egyrészt károsak a sportra nézve, hiszen elrettentik a békés szurkolókat, elnéptelenítik a lelátókat, ez pedig a sportolók teljesítményét is negatívan érinti, másrészt Magyarországra is rossz fényt vetnek.

A lelátói rasszizmus sérti továbbá azokat a kiváló sportolókat is, akiket származásuk miatt inzultálnak, ahelyett, hogy büszkénk lennénk rájuk és buzdítanánk őket. A kirekesztő szurkolók nincsenek tisztában azzal, hogy a legtöbb csapat kiemelkedő sportolói között gyakran szerepelnek, illetve szerepeltek olyan személyek, akiket származásuk miatt sértegetnek.

A kampány keretében több, nagyszabású megmozdulásra számíthatnak.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány foci stadion rasszizmus szurkolás polgári platform

A bejegyzés trackback címe:

https://rajtammulik.blog.hu/api/trackback/id/tr415773383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása