HTML

Rajtam múlik

A Polgári Platform pártok fölött álló civil szervezet. Célunk az alkotmányos demokrácia és a szabadság eszméinek polgári képviselete, a szélsőségektől mentes középosztály kultúrájának népszerűsítése, a szabályozott, szabad piacgazdaság melletti kiállás, valamint az emberi jogok védelme. Legfontosabb küldetésünk, hogy mozgósítsuk az embereket a választásokon való részvételre, hiszen sorsunk a saját kezünkben van.

Köszönjük!

Friss topikok

Megalakultunk!

2013.06.03. 17:37 :: rajtammulik

Ma délben sajtótájékoztatót tartottunk, ahol bejelentettük a Polgári Platform megalakulását, valamint ismertettük az egyesületünk céljait és tevékenységét.

PP_Sajttaj_MTI_1_130603.jpgFotó: MTI

Kész Zoltán, egyesületünk elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy legfontosabb küldetésünknek a választópolgárok mozgósítását tartjuk, a buzdítást a választásokon történő részvételre. Feladatunknak tartjuk, hogy ráébresszük a polgárokat arra, hogy a sorsunk a saját kezünkben van. Ehhez legalább arra van szükség, hogy mindannyian felkészüljünk a választásokra azzal, hogy tájékozódunk a választási szabályokról, a pártok programjairól, a jelöltek hátteréről és céljairól. Végül pedig hogy mi magunk is leadjuk a szavazatunkat valamely pártra. Nem abban kívánunk tanácsot adni, hogy ki melyik pártot válassza, hanem abban segíteni, hogy megszülethessen ez a döntés. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a demokrácia már akkor győzelmet arat, ha minél több gondolkodó polgár hoz felkészült, felelős döntéseket.

Sajttaj_7.jpg

Fotó: PP

A sajtótájékoztatón részt vett egyik támogatónk, Koltai Róbert színművész is, és elmondta, miért tartja fontosnak a Polgári Platform létrejöttét, és hogyan támogatja céljainkat, tevékenységünket. Köszönjük neki még egyszer, ezúton is!

Egyesületünk a következő hónapokban nyilvános akciók sorozatával kívánja felhívni a figyelmet a közösségi döntésekben való állampolgári részvétel fontosságára, és ebben számítunk az érdeklődők, a felelős polgárok ötleteire, támogatására is.

A Polgári Platform elnökségi tagjai:
Kész Zoltán, elnök
Kerék-Bárczy Szabolcs
Kukorelly Endre
Nehéz-Posony Márton
Somogyi Zoltán

A megalakulásról és a Polgári Platformról tájékoztató sajtóközleményünk itt érhető el.

2 komment

Címkék: sajtó koltai róbert közlemény sajtótájékoztató elnökség megalakulás polgári platform kész zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://rajtammulik.blog.hu/api/trackback/id/tr285342210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juliusz 2013.09.22. 08:21:17

Kész Zoltán úrnak, szeptember 29-én.
Tegnap az MTK-pályán az MTK-szurkoló között zavarodottan látom, hogy a szemközti lelátón a paksiak (?) molinót feszítenek ki: MAGYAROK VAGYUNK, NEM RASSZISTÁK. Mire gondoljunk? Hogy nem azért utálnak minket, mtk-sokat, mert rasszisták, hanem mert magyarok - szemben velünk? Milyen eszement, vagy éppen sunyi, álszent ötlet éppen a provokációknak kitett mtk-sok arcába vágni, hogy a focipályán tilos a rasszizmus?

zk 2013.09.22. 21:33:20

@Juliusz: Tisztelt Uram! Szerintem teljesen félreértette tegnapi megmozdulásunkat. Azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy tűnjön el a magyar sportból, főleg a fociból a rasszizmus. Minden tiszteletünk a normálisan drukkoló szurkolóké, köztük az MTK drukkereké is.
Szeretnénk, ha a foci újra családi esemény lenne. Azzal is tisztában vagyunk, hogy az MTK szurkolói gyakran ki vannak téve rasszista megnyilvánulásoknak. Nos, mi azt szeretnénk, ha ez a fajta hang eltűnne, s a hangos kisebbség helyett a csendesebb többség járjon a meccsekre, s újra öröm legyen egy-egy összecsapás.
Kívánok sok sikert a csapatuknak!
Bármi kérdése van, ezen az email címen el tud érni: kesz.zoltan@gmail.com
Baráti üdvözlettel: Kész Zoltán
süti beállítások módosítása