HTML

Rajtam múlik

A Polgári Platform pártok fölött álló civil szervezet. Célunk az alkotmányos demokrácia és a szabadság eszméinek polgári képviselete, a szélsőségektől mentes középosztály kultúrájának népszerűsítése, a szabályozott, szabad piacgazdaság melletti kiállás, valamint az emberi jogok védelme. Legfontosabb küldetésünk, hogy mozgósítsuk az embereket a választásokon való részvételre, hiszen sorsunk a saját kezünkben van.

Köszönjük!

Friss topikok

Új kezdeményezésünk: akciók a rasszizmus-mentes szurkolásért

2013.09.26. 17:57 :: rajtammulik

A Polgári Platform szervezésében szeptember 21-én új kezdeményezés indult útjára. A választási részvétel ösztönzése mellett újabb fába vágtuk a fejszénket: kiállunk a rasszizmus-mentes, békés, családok számára is vonzó szurkolásért, hogy hangot adjunk a csendes többségnek, és példát mutassunk. Első akciónkat az MTK-Paks bajnoki meccsen hajtottuk végre. Körülbelül 80 szurkolóval együtt tiltakoztunk a lelátókon tapasztalható rasszizmus és agresszió ellen.

Akcióinkat folytatjuk, és várjuk mindazok jelentkezését, akik egyetértenek céljainkkal, legyenek bármelyik csapat vagy bármilyen sportág szerelmesei. Látogassatok el a kezdeményezés Facebook oldalára, kövessétek híreinket, gyertek el a következő akciónkra!

Szurkolas_FB_Cover foto_130920.png

www.facebook.com/szurkoljunkarasszizmusellen


Első akciónkról számos helyen beszámolt a sajtó is (ld. alább), legbüszkébbek azonban talán mégis arra vagyunk, hogy a mérkőzés közben a Nemzeti Sport Online így kommentálta a látványt: "Egy civil szervezet antirasszista kampányt folytat a nézőtéren, maximális tisztelet!"

Sajtótükör:

Az Index videója az első akciónkról:
http://index.hu/video/2013/09/21/2013_0921_meccs_polgari_platform/

Az RTL Klub híradójában is foglalkoztak a megmozdulással (17:17-től): http://www.rtlklub.hu/most/45387_rtl_hirado_-_esti_kiadas_felsiker_-_nepszeruek_voltak_az_aut

A NOL hosszú cikkben foglalkozott a kezdeményezésünkkel:
http://nol.hu/belfold/a_rasszizmus_nem_jatek__nem__nem__

Kész Zoltán, a Polgári Platform elnöke pedig a Klubrádiónak nyilatkozott 23-án. Az interjú 11:52-15:58 között hallható az alábbi linken:
http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20130923-065901.mp3

Helyet kapott az akciónk a szeptember 23-i nyomtatott Népszabadságban is.

Szurkolas akcio_Nepszabadsag_20130923_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: foci stadion akció rasszizmus szurkolás paks mtk polgári platform kész zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://rajtammulik.blog.hu/api/trackback/id/tr145535019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása