HTML

Rajtam múlik

A Polgári Platform pártok fölött álló civil szervezet. Célunk az alkotmányos demokrácia és a szabadság eszméinek polgári képviselete, a szélsőségektől mentes középosztály kultúrájának népszerűsítése, a szabályozott, szabad piacgazdaság melletti kiállás, valamint az emberi jogok védelme. Legfontosabb küldetésünk, hogy mozgósítsuk az embereket a választásokon való részvételre, hiszen sorsunk a saját kezünkben van.

Köszönjük!

Friss topikok

Szexizmus a Sportklubban - fellépünk a hátrányos megkülönböztetés ellen

2014.06.05. 12:40 :: rajtammulik

A Polgári Platform az alábbi nyílt levelet juttatta el a Sportklubnak:

 

Nyílt levél a Sportklub vezetőségének!  

 

A Polgári Platform az elmúlt szezonban partnereivel, az MLSZ, illetve több hazai labdarúgó klub hathatós támogatásával sikeres kampányt folytatott a rasszizmus ellen, és ennek hatása már a stadionokban is tapasztalható. A siker azonban nem mindenhol jelenik meg egyformán. Megdöbbenéssel tapasztaljuk ugyanis, hogy a Sportklub egyik műsorába beférkőzött a szexizmus, ami a rasszizmus testvére.

Amennyiben a szexizmus, a nőgyűlölet megengedett, akkor nem csodálkozhatunk azon sem, amikor a hazai szurkolók egy csoportja cigányozik, vagy Romániában magyarozik a lelátókon.

Balogh Tamás sportriporter, a Sportklub Dodzsem című műsorának május 9-i adásában azon élcelődött, hogy egy női sporteseményen nem a sportágra, és az ott látható teljesítményre kíváncsiak a férfinézők, hanem arra, hogy hogyan néznek ki a versenyzők. Ezért is elképesztő szerinte, hogy egy nő lehet egy francia másodosztályú focicsapat edzője, illetve hogy a nők egyáltalán focizhatnak. Ott ugyanis nincsen „feszes úszódressz”.

Szeretnénk jelezni, hogy a Polgári Platform egyetlen tagja és a magyar szurkolók sem azért rágták tövig izgalmukban a körmüket, mert a 14 éves Egerszegi Krisztina testét nézegették, hanem azért, hogy megnyerje Szöulban az aranyat magának, és Magyarországnak. Ónodi Henriettával is ugyanígy voltunk Barcelonában.

Hiszünk egy olyan világban, ahol ez a beszéd megengedhetetlen, és következményekkel jár a Sportklubban.

Egy európai országban megengedhetetlen ez a beszéd.

Egy olyan európai országban például mindenképpen, amely motorja a nyugati világnak, és amelyet Angela Merkel vezet, akin szintén viccelődött Balogh Tamás. Egy német érdekeltségű csatornánál ez elképzelhetetlen lenne, illetve mindenhol, ahol hisznek a nyugati nyitásban, toleranciában, gazdagságban és sikeres együttélésben.   

 

Kész Zoltán

Elnök

Polgári Platform

 

2014. június 5.

 

A Sportklubban elhangzott, kifogásolt nyilatkozatokat tartalmazó videó az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=nOp1ceNHvFM

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rajtammulik.blog.hu/api/trackback/id/tr86281146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása