HTML

Rajtam múlik

A Polgári Platform pártok fölött álló civil szervezet. Célunk az alkotmányos demokrácia és a szabadság eszméinek polgári képviselete, a szélsőségektől mentes középosztály kultúrájának népszerűsítése, a szabályozott, szabad piacgazdaság melletti kiállás, valamint az emberi jogok védelme. Legfontosabb küldetésünk, hogy mozgósítsuk az embereket a választásokon való részvételre, hiszen sorsunk a saját kezünkben van.

Köszönjük!

Friss topikok

A Győri ETO klasszisa a rasszizmus ellen

2014.06.01. 12:42 :: rajtammulik

A Polgári Platform felkérésre Rudolf Gergely különleges kezdőrúgásával vette kezdetét a Győri ETO – Mezőkövesd mérkőzés. A hazai csapat klasszisa, válogatott labdarúgó a „Szurkoljunk a rasszizmus ellen!” kampány keretében végezte el a meccs előtti kezdőrúgást, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a hazai lelátókon tapasztalható kirekesztő, gyűlöletkeltő megnyilvánulások elleni küzdelem jelentőségére. Rudolf Gergely a kezdőrúgást megelőzően a pályán felolvasta a Polgári Platform antirasszista kiáltványát is.

A Polgári Platform 2013 őszén indította „Szurkoljunk a rasszizmus ellen!” kampányát annak érdekében, hogy a pályákról – a drukkerekkel közösen – kiűzze a rasszizmust, a lelátókat pedig ismét a csapatukat buzdító szurkolók tölthessék meg. A szervezet első akciójaként 2013 szeptemberében antirasszista demonstrációt tartott mintegy 100 aktivista részvételével egy futballmérkőzésen. A szurkolók – többek között – „Magyarok vagyunk, nem rasszisták” feliratú molinót feszítettek ki. A most futó figyelemfelhívó kezdőrúgó kampány első állomásaként a március 22-i MTK – Videoton mérkőzésen Gesztesi Károly, az április 5-i Budapest Honvéd - DVTK mérkőzésen Pisont István, a május 10-i FTC - DVTK mérkőzésen pedig Hajdu Attila, korábbi magyar válogatott labdarúgó, a Fradi egykori meghatározó játékosa hívta fel a figyelmet arra, milyen fontos fellépnünk a hazai pályákon tapasztalható rasszista megnyilvánulások ellen. A Polgári Platform kampányát több hazai klub támogatja, köztük a Budapest Honvéd, az MTK, a Ferencváros és a Győri ETO.

Rudolf Gergely a kezdőrúgás kapcsán elmondta: „Szerencsére sok országban játszhattam már, számos különböző nemzetiségű játékost, a miénktől eltérő kultúrát ismerhettem meg. Engem is elszomorít, hogy a magyar pályákon még mindig előfordulnak rasszista szurkolói megnyilvánulások. Én a tiszta játék híve vagyok, annak örülök, ha a pályán dől el a meccs. Nem tartom sportszerűnek, ha a szurkolók az ellenfél játékosait hergelik, azért, hogy azok ne tudjanak a meccsre összpontosítani. Természetes, hogy játék közben időnként elszabadulnak az indulatok, így vannak ezzel a szurkolók is. De sokkal jobb, ha az ellenfél zrikálása helyett ezeket az energiákat a csapatuk biztatására fordítják a drukkerek. Az igazi szurkolás mindig többet segít, a játék is attól lesz jobb.”

 

A Polgári Platform „Szurkoljunk a rasszizmus ellen!” című kiáltványa:

Hiszünk a fociban, a világ legjobb játékában.

Hiszünk a versenyben.

Hiszünk a tisztességben,

Hiszünk a csapatunkban.

Hiszünk a győzelemben.

A pályán csak az számít, hogy ki a gyorsabb, az ügyesebb, a tehetségesebb.

Mindegy, hogy egy játékos, vagy egy szurkoló milyen bőrszínnel született.

Mindegy az is, hogy egy játékost, vagy egy szurkolót gyerekként milyen vallásúnak neveltek.

A foci összeköt mindannyiunkat.

Szurkoljunk együtt a rasszizmus ellen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rajtammulik.blog.hu/api/trackback/id/tr596245941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása